Skyggestrikk

Også kalt japansk finessestrikk, eller optisk strikking. Det er i grunnen det samme. Teknikken går ut på å strikke frem og tilbake, med bare rettstrikk på rettsiden. På vrangen strikkes mønsteret ved å variere mellom rette og vrange masker. Selve mønsteret er ikke lett å se ved første øyekast. Man må se plagget i en spesiell vinkel - og vips så ser man ett mønster. Her strikker jeg et skjerf i skyggestrikk med alien-mønster. Det ligger mange spennende mønster gratis ute på nett, men ellers kan jeg anbefale en bok som heter "Skyggestrikk" av Vivian Høxbro. I den er det mange fine oppskrifter, og hele teknikken er godt forklart. Å strikke i skyggestrikk er ingen rask strikkemetode, for det er mye å følge  med på underveis. Siden man ikke ser mønsteret så lett er det vanskelig å følge med hvor man er i oppskriften. Men, resultatene blir jo morsomme da, så det er absolutt verdt strevet :)

7 kommentarer:

 1. Så spennende :-) Ser jo ganske godt mønsteret når du har tatt bildet i denne vinkelen :-D Er ikke så sikker på om jeg "tør" få tak i meg ei bok med beskrivelser - ikke sikkert jeg trenger å hive meg på enda mer ;-)

  Ha det godt og klem fra Siv

  SvarSlett
 2. Fort gjort å bli bitt av en ny basill ja. Så utrolig man gjerne vil prøve, bare tiden rekker til. Hyggelig at du vil følge bloggen :)

  SvarSlett
 3. Stilig strikk! Hadde man bare hatt tid!
  De tøvde bildene du skal brodere på blir forresten tøffe!
  Varm hilsen fra det kalde nord!

  SvarSlett
 4. og så må jeg få ønske deg velkommen til Blogglandia!
  Her er det koselig å være!

  SvarSlett
 5. Takk for det. Mye å lære for en nybegynner, men hyggelig å føle seg velkommen:)

  SvarSlett
 6. Åj, det var en stilig teknikk!! :o)

  SvarSlett
 7. Åhhh så fiiiiiiiiiiin..Du vet inte nån svensk sida som har nåt liknande?Klems=)

  SvarSlett

Ulla-Bella blir kjempeglad for dine hyggelige kommentarer:)