Det går fint å lagre litt sommer på flaske, og ha til mørke høstkvelder. Rabarbralikør er både godt, og enkelt å lage. Hvis man heller den ferdige likøren på små fine flasker er det en koselig gave å gi bort også.
Først skreller jeg 4-5 stilker rabarbra, og legger disse på et glass med ca. 5 dl. 45 % sprit. Deretter kan man la den stå og trekke i 14 dager. Da fjernes stilkene, og det hele siles. Tilsett så 3 dl. sukker for sukkerlake. Da ristes glasses hver dag og likøren er ferdig når sukkeret er "smeltet". Men, den bør få stå minst 2 måneder.
Når man lager likører kan man lage sin egen vri på smaken ved å tilsette f.eks. en kanelstang, litt sitronmelisse, noen blader fra bringebærbusken, solbærblader eller liknende.
Takk for godt tips! Mine rabarbra står der bare og brukes ikke til noe, men dette var jo noe å prøve.
SvarSlettGod helg videre, klem fra meg;)..nybakt mormor, igjen:O)
Så spennende med egen likør.
SvarSlettTakk for tipset.
God helg.
Enda et godt rabarbratips, mine står urørte som hos flere her men jeg tenker på noe . . . .
SvarSlettFortsatt fin helg, klem
Spennende. Lenge siden jeg har laget likør selv. Nå fikk jeg lyst til å prøve igjen. Har i hvert fall nok rabarbra.
SvarSlettEllen :)
Detta såg spennandes ut. Har masse rabarbra ute:)
SvarSlettRabarbra er godt! Har aldri tenkt på å lage likør av den. Det må jeg prøve til neste år! Den er nemlig høstet allerede, så derfor må jeg vente :) Ha en fin kveld! Og takk for tipset :)
SvarSlettDer ermange måder at være kreativ på.
SvarSlettMed den opskrift har du gjort det igen, Ulla-Bella!
namnam :)) tror nesten att jeg må gå på rabarberslang jeg så man kan få litt likör her hjemme :DD
SvarSlettTakk for oppskrift - har faktisk aldri tenkt på at rabarbraen kan brukes til likør.
SvarSlettMye godt man kan lage av rabarbra ;)
SvarSlettJeg er vild med rabarber og denne opskrift må jeg heller prøve, tænk sig at gemme lidt sommer på flaske :-)
SvarSlettHøres veldig godt ut, har aldri prøvet det før! Så nå må jeg kanskje til Sverige for å kjøpe en 45 % flask :))
SvarSlettHa en fin kveld, klem.
Det så godt ut! Jeg tenker alltid at jeg skal lage likører og gi bort til jul, men klarer aldri å huske på å lage dem tidlig nok... Men neste år får jeg rabarbraavling, håper jeg, så da!
SvarSlettLyder godt, det må prøves :)
SvarSlettJeg har aldri smakt rabarbralikør, men liker både rabarbra og sprit, så dette tror jeg nok smaker godt utpå høsten :)
SvarSlettDet var en lur måte å bruke rabarbraen på!! Min står i hagen til ingen nytte! AnneK:-)
SvarSlettArtig prosjekt og takk for tips! :)
SvarSlettSpennende å lage selv :-)
SvarSlettHa det godt - klem Siv
så flink du er! du lager til så mye spennende og rabarbra er jo såååå godt :)
SvarSlettlag deg en god uke
hilsen arnhild :)
Vilket fint tips. Det kanske jag skall prova på.
SvarSlettDu har ett så fint hjärta i din header, Ute i trädgården, en ovanlig och fin skylt.
Ha en riktigt fin fortsättning på veckan
kram/Gunilla
man man.... og jeg har rabarbar i fryseren. Jeg hadde rabarbar pai i helgen. Det er liksom sommer når man begynne lage slike ting.
SvarSlettNam, nam det hørest godt ut:))
SvarSlettMmmm, låter gott! :)
SvarSlettDet så jo fristende ut, å prøve å lage rabarbralikør. Har ikke planten selv, men kjenner noen som har .. takk for oppskriften!
SvarSlettHa en god dag! :)
Nam, nam:o) Fikk faktisk lyst til å prøve jeg også:) Kan man gjøre det samme med bær også kanskje?
SvarSlettKjempegod ide- må prøves når tiden slår til ;)
SvarSlettOioioi! Denne skal prøves! Du vet, jeg elsker jo likør.... Til nå prøvd appelsin - bringebær - krøkebær - eple - plomme. Neste: Rabarbra! :-)
SvarSlett