Heklet bikinitopp

Sommeren kom tidlig her i år, og allerede har sommerklærne vært brukt i flere uker. Samtidig kommer gleden over å lage små sommerplagg.

Bikinitoppen er heklet i bomullsgarnet Carmen, og det er brukt heklenål 3,5.Jeg fant mange oppskrifter på nettet da jeg skulle begynne med denne, og her er noen av dem:
Drops design
Alles Ideer
TidTilOvers
Video fra YouTube

Slik heklet jeg min:

15 lm, 3 lm (1 stav), og heklet staver i alle lm tilbake. Dette er da midten på den ene skålen. I enden heklet jeg 6 lm, og fortsatte ned den andre siden men staver i hver lm.
Når man fortsetter å hekle frem og tilbake over skålen slik, kan man prøve seg frem underveis for å få riktig størrelse. Når skålene er ferdige festes de sammen med lm-remse mellom. Her vil det også variere hvor mange luftmasker man trenger.
Jeg heklet samtidig 80 luftmasker i hver ende, for snøring bak ryggen.
Etter det heklet jeg tilbake med fastmasker. Nest siste runde nederst ble en omgang med: en stav, en luftmaske, hopp over en maske, en stav osv.
Den siste runden ble to fastmasker mellom hver stav.Da startet arbeidet fra øverste maske i skålen, ned mot midten, og oppover neste skål. Her brukte jeg staver, og fortsatte til jeg synes den var passe stor.

Det er gøy å prøve seg frem, og variere med forskjellig mønster.Lykke til med dine sommer-hekle-prosjekter!
Hilsen Ulla-Bella


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ulla-Bella blir kjempeglad for dine hyggelige kommentarer:)