En sommer er forbi


Da har sommer gått over i høst, og hagens fontene og vannpost må ryddes inn før frosten skader pumpene.


Den store fontenen er laget av en sementring, og i bunnen av den har vi to lag med byggplast (kjøpes på rull hos Byggmakker). Dette er billigere enn å bruke damduk som koster mye. Der pumpen skal stå har vi laget en grop i bakken. Over plasten setter vi kantstein, og legger diverse netting øverst. Billig, og fungerer helt greit:)
Det går med mye småstein for å dekke over nettingen, men det er jo bare koselig å gå og plukke på turene ved sjøen.

Hagens vannpost består av et bambusrør og nedsunket fontene-balje i bakken. Pumpen står i balja, og vannet pumpes via en slante opp i bambusrøret. Greit og plante litt siv e.l. rundt, slik at slangen skjules.Så da var alt ryddet bort, og jeg gleder meg allerede til å sette det på plass igjen tidlig på forsommeren neste år.


6 kommentarer:

 1. Du vet at når høsten er i anmarsj blir det veldig hyggelig å tenne lys og sette seg ned med strikketøyet ;)
  Det ser ut som du har en veldig stemningsfull dam i hagen din. Liker prydgresset(sivet) ditt!

  SvarSlett
 2. Det här ska jag visa för min man. Han har pratat så länge om att göra något liknande i vår trädgård, men inte riktigt kommit på hur. Fint att du delar med dig av bra idéer.

  SvarSlett
 3. Nu er det en anden tid der kommer med ild i pejsen, kromkaker, tea og strikketoej i sofaen.Den tid glaeder jeg mig ogsaa til. Hver aarstid, sin charme, men du har ret, vaar og sommer ligger helt klart til favoritterne.

  SvarSlett
 4. Litt arbeid med hagen når høsten kommer ja.
  Men hver og en årstid har vel sin sjarm.
  Fortsatt god kveld
  Klem Tone

  SvarSlett
 5. Hei.Tusen takk for titten.Forstår godt att det ikke er kjekt å sette bort den.Den er kjempe fin.For glede oss til neste Sommer.Ha en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 6. Vilken fin fontene dere har. Det er fint med litt vann i hagen. Lurt å plukke den vekk for vinteren. Ja, nå er det höst i luften, ganske kallt - det er bare solen som varmer.
  Ha det godt!
  Maria

  SvarSlett

Ulla-Bella blir kjempeglad for dine hyggelige kommentarer:)