En pust i bakken !

Nå har vi hatt noen fantastiske dager her på østlandet. Allerede er hagemøbler i bruk, våronna i hagen er unnagjort, og ungene hopper på trampolina. Det er godt å sitte ute og kjenne vårsola varme.
Litt sømarbeid har det også blitt tid til, og jeg har laget to små lunsjbrikker av de gamle stoffene fra 80-tallet.

Ønsker dere alle en riktig god påske!

Påskeegg og trekking av give away !

Det er hyggelig å ta frem små herligheter som har ligget i fryseren siden i høst. Lammeøre, eller Stachys byzantina som den heter på latinsk, er en utrolig fin urt å ha i hagen. Bladene er myke, fargen er vakker, og de kan brukes til dekorasjoner eller i buketter i løpet av sommeren. Det var først i høst at jeg fant på å fryse ned blader.
Først fant vi  frem et gammelt påskeegg som vi malte med gesso (grunnmaling). Deretter brukte vi decoupagelim til å feste bladene med. De ble lagt i taksteinsmønster fra hver side, og et bånd fra syskrinet knyttet rundt midten som eneste pynt. Frodo og jeg ble fornøyde med vår enkle påskedekorasjon.
Så trekking av boken Sweet Shawlettes av Jean Moss - den heldige vinneren ble:
Reidun sin kreative blogg - gratulerer så mye!

Minner om give away!

Siste frist for å være med i give away på min blogg er 26. mars. Gå inn på innlegget om Sweet Shawlettes, og bli med i trekningen om den fine boken.
Ønsker dere alle en strålende helg

Sweet Shawlettes blog tour

Jeg er glad for å få være med på World blog tour for Jean Moss's siste bok Sweet Shawlettes. Boken inneholder 25 forskjellige oppskrifter på halser, sjal og annet tilbehør. På nettsiden til Jean Moss kan du se bildegalleriet fra boken. Boken er å få kjøpt på Amazon eller Bokkilden


I am delighted to be a part of the World blog tour for Jean Moss's last book, "Sweet Shawlettes". The book contains 25 different recipes for cowls, capelets and other accessories. You can find a picture gallery from the book on the Jean Moss website. The book is available from Amazon or Bokkilden


Fra boken har jeg laget en hals som heter Frost. Mønsteret har hun blitt inspirert til å lage etter Selbu mønstere fra Norge. Jeg har valgt å bruke Drops Delight som mønsterfarge, fordi jeg elsker fargeskiftene i garnet. I tillegg har jeg strikket halsen dobbelt, med sort bakside.

I have made something from the book - a lovely neck named "Frost". The pattern of this particular piece has strong influences from the Norwegian Selbu-patterns. I have chosen to use the yarn "Drops delight", because I love the shifts of colour in it. I have also chosen to knit the neck double, with a black backside.



Jean Moss er kjent for sine strikkedesign for Rowan, og hun har samarbeidet med både Ralph Lauren og Benetton. Du kan lese mer om henne her.

Jean Moss is well known for her designs for Rowan, and she has cooperated with both Ralph Lauren and Benetton. You can read more about her here.


Give Away! Nå skal dere få anledning til å være med i trekningen av Sweet Shawlettes. For å være med må du gå inn på bildegalleriet fra boken, og fortelle i kommentarfeltet her hos meg - hvilken oppskrift du ville ha laget fra boken. Det er anledning til å kommentere til og med 26. mars. Den 27. mars presenteres vinneren her på bloggen.

Give away! I am now inviting you to participate in the draw of a copy of "Sweet Shawlettes". To participate in the give away you have to look at the project gallery, and choose which pattern you would make from the book. Write your choice in my comment field.  The last day to leave a comment is the 26th of March is a part of the Give away - the winner will be presented on this blog on the 27th of March.


Her kan du besøke de andre bloggene som har presentert boken denne gangen.

The following blogs have also been a part of the Blog tour - visit some to see what they did in their presentations.

WORLD blog tour
Wed 7 Mar        Jen_Arnall-Culliford Knitwear Jen Arnall-Culliford       
Thurs 8 Mar      Needled  Kate Davies
Fri 9 Mar           Rock and Purl Ruth Garcia-Alcantud
Sat 10 Mar        Woolly Wormhead Woolly Wormhead
Mon 12 Mar      Yarnscape  Alison Barker
Tues 13 Mar     Confessions of a Yarn Addict Anniken Allis
Wed 14 Mar     Joli House  Amanda France
Thurs 15 Mar   This Is Knit  Lisa & Siobhan
Fri 16 Mar         The Knitting Institute  Katy Evans
Sat 17 Mar        Life’n Knitting  Carla Meijsen
Sun 18 Mar      ConnieLene  Connie
Mon 19 Mar      Just Call Me Ruby  Susan Crawford
Tues 20 Mar     Tiny Owl Knits  Stephanie Dosen
Wed 21 Mar     Ulla-Bella  Anita Tørmoen
Thurs 22 Mar   Heike Knits Heike Gittins


Innheklet egg

Nå er påsken rett rundt hjørnet, og jeg synes det er fint å ha i alle fall litt påskepynt fremme i høytiden. Det går mest i egg her både hengende og liggende til pynt på lysfat, o.l. Dette året blir det ett lysfat med både store og små pyntede egg. De små har jeg heklet rundt.
Det er bare å følge formen til egget, og finne på et enkelt mønster underveis. Hvis man trenger ideér er det lurt å finne frem hekleoppskrifter på duker, gardiner eller annet for å gjøre det lettere. Jeg skal ikke fortelle hva som skjedde da eldstesønnen måtte blåse ut innholdet i egget ! En god latter fikk vi i alle fall :)

Nå gjenstår det store egget jeg skal lage. Det er et gammelt pappegg som foreløpig er grunnet med maling. Det skal pyntes på en helt annen måte, og materialet ligger i fryseren av alle steder. Våger du å gjette hva det er?

Påskeinspirasjon

Nå har jeg samlet noen små påskeprosjekter med linker til oppskriften. Det er jo så mye fint å velge mellom, så ofte må noen av ideéne spares til senere bruk.
Først ut er Little Hen Lace som er en koselig liten bord som kan brukes til å pynte både garndiner og duker.

Eller hva med en flott påskevesken Cluck-Clutch - noe helt utenom det vanlige?

Påsken innbyr kanskje til lek, og da kan man ha en Bunny Bowling på lur!


Selv har jeg ikke tid til å lage så mye påsketing i år. Grunnen er jo hyggelig da - jeg har blitt invitert til å være med på en Blog Tour. Det vil si at en bok skal presenteres på blogger rundt om i verden, og om ikke så lenge skal den hit.
Give Away blir det også - og du kan vinne den fine boken.

Fargeglede

Like selvfølgelig som vårens ankomst er besøk av Sirkus Merano i byen vår. Fargesprakende forestillinger som trekker barnas oppmerksomhet mot seg. Mitt nye skjerf minner meg litt om alle fargene man ser på sirkusforestillingen, derfor har jeg valgt og kalle det for:
SIRCUS
Det er strikket etter en idé av Julia Crossland. Jeg har brukt Alpaca Silk fra Viking, og heklet mønsteret som heter Sultan Stitch. Mønsteret finnes sikkert i mange heklebøker, men jeg kjøpte like godt boken Julia anbefalte - Handbook of Crochet Stitches. Man trenger alltids flere hobbybøker!
Det er litt uvant å gå med slike fargesprakende plagg - men jeg tror jeg kan venne meg til det!

For å få litt tyngde nederst valgte jeg å sy på noen knapper fra samlingen. Og jammen ble det matfar som fikk det avgjørende ordet når det gjaldt plasseringen av dem.


Grab Bag

Nå har jeg igjen fått brukt litt av de gamle stoffene mine. Dette motivet er det nok flere som drar kjensel på. Jeg synes det passet perfekt til min Grab Bag - som skal brukes til å ha klyper i.
 Det ligger en fin beskrivelse av hvordan den lages på Curbly.com.
Ønsker dere alle en riktig god helg!