Sommer på flaske!

Det går fint å lagre litt sommer på flaske, og ha til mørke høstkvelder. Rabarbralikør er både godt, og enkelt å lage. Hvis man heller den ferdige likøren på små fine flasker er det en koselig gave å gi bort også.
Først skreller jeg 4-5 stilker rabarbra, og legger disse på et glass med ca. 5 dl. 45 % sprit. Deretter kan man la den stå og trekke i 14 dager. Da fjernes stilkene, og det hele siles. Tilsett så 3 dl. sukker for sukkerlake. Da ristes glasses hver dag og likøren er ferdig når sukkeret er "smeltet". Men, den bør få stå minst 2 måneder.

Når man lager likører kan man lage sin egen vri på smaken ved å tilsette f.eks. en kanelstang, litt sitronmelisse, noen blader fra bringebærbusken, solbærblader eller liknende.

27 kommentarer:

  1. Takk for godt tips! Mine rabarbra står der bare og brukes ikke til noe, men dette var jo noe å prøve.
    God helg videre, klem fra meg;)..nybakt mormor, igjen:O)

    SvarSlett
  2. Så spennende med egen likør.
    Takk for tipset.
    God helg.

    SvarSlett
  3. Enda et godt rabarbratips, mine står urørte som hos flere her men jeg tenker på noe . . . .
    Fortsatt fin helg, klem

    SvarSlett
  4. Spennende. Lenge siden jeg har laget likør selv. Nå fikk jeg lyst til å prøve igjen. Har i hvert fall nok rabarbra.
    Ellen :)

    SvarSlett
  5. Detta såg spennandes ut. Har masse rabarbra ute:)

    SvarSlett
  6. Rabarbra er godt! Har aldri tenkt på å lage likør av den. Det må jeg prøve til neste år! Den er nemlig høstet allerede, så derfor må jeg vente :) Ha en fin kveld! Og takk for tipset :)

    SvarSlett
  7. Der ermange måder at være kreativ på.
    Med den opskrift har du gjort det igen, Ulla-Bella!

    SvarSlett
  8. namnam :)) tror nesten att jeg må gå på rabarberslang jeg så man kan få litt likör her hjemme :DD

    SvarSlett
  9. Takk for oppskrift - har faktisk aldri tenkt på at rabarbraen kan brukes til likør.

    SvarSlett
  10. Mye godt man kan lage av rabarbra ;)

    SvarSlett
  11. Jeg er vild med rabarber og denne opskrift må jeg heller prøve, tænk sig at gemme lidt sommer på flaske :-)

    SvarSlett
  12. Høres veldig godt ut, har aldri prøvet det før! Så nå må jeg kanskje til Sverige for å kjøpe en 45 % flask :))
    Ha en fin kveld, klem.

    SvarSlett
  13. Det så godt ut! Jeg tenker alltid at jeg skal lage likører og gi bort til jul, men klarer aldri å huske på å lage dem tidlig nok... Men neste år får jeg rabarbraavling, håper jeg, så da!

    SvarSlett
  14. Lyder godt, det må prøves :)

    SvarSlett
  15. Jeg har aldri smakt rabarbralikør, men liker både rabarbra og sprit, så dette tror jeg nok smaker godt utpå høsten :)

    SvarSlett
  16. Det var en lur måte å bruke rabarbraen på!! Min står i hagen til ingen nytte! AnneK:-)

    SvarSlett
  17. Spennende å lage selv :-)

    Ha det godt - klem Siv

    SvarSlett
  18. så flink du er! du lager til så mye spennende og rabarbra er jo såååå godt :)

    lag deg en god uke

    hilsen arnhild :)

    SvarSlett
  19. Vilket fint tips. Det kanske jag skall prova på.
    Du har ett så fint hjärta i din header, Ute i trädgården, en ovanlig och fin skylt.

    Ha en riktigt fin fortsättning på veckan
    kram/Gunilla

    SvarSlett
  20. man man.... og jeg har rabarbar i fryseren. Jeg hadde rabarbar pai i helgen. Det er liksom sommer når man begynne lage slike ting.

    SvarSlett
  21. Det så jo fristende ut, å prøve å lage rabarbralikør. Har ikke planten selv, men kjenner noen som har .. takk for oppskriften!
    Ha en god dag! :)

    SvarSlett
  22. Nam, nam:o) Fikk faktisk lyst til å prøve jeg også:) Kan man gjøre det samme med bær også kanskje?

    SvarSlett
  23. Kjempegod ide- må prøves når tiden slår til ;)

    SvarSlett
  24. Oioioi! Denne skal prøves! Du vet, jeg elsker jo likør.... Til nå prøvd appelsin - bringebær - krøkebær - eple - plomme. Neste: Rabarbra! :-)

    SvarSlett

Ulla-Bella blir kjempeglad for dine hyggelige kommentarer:)