Store-Små-folk

Jeg ønsker å presentere Amanda-prosjektet for alle strikkeglade. Det er et prosjekt som går ut på å strikke til landets neonatalavdelinger (akuttavdeling for spebarn). Der ligger det mange alvorlig syke små barn som trenger tepper, luer og sokker i ministørrelse for å holde varmen. Tanken er at foreldrene skal få disse plaggene med seg hjem når de ikke lenger skal være på avdelingen.

Rikshospitalet 23.05.89 - gutten vår er alvorlig syk. 
Den lille luen på neste bilde er strikket av en sykepleier på sykehuset. Den luen skulle vi gjerne hatt som et minne, men den hørte til avdelingen. Det hadde vært fint å kunne vise han i dag hvor liten luen egentlig var. Og for de som mister sine kjære små blir slike minner ennå viktigere.
Her får han sondemat av pappa, og puster selv.
.
Liten?
Jeg?
Jeg er akkurat stor nok.
Fyller meg selv helt,
på langs og på tvers,
fra øverst til nederst.
Er du større enn deg selv kanskje?

Inger Hagerup
35 kommentarer:

 1. Skal følge med - det der er noe jeg godt kan tenke meg å delta på :-) Bra tiltak!

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 2. Nå fikk jeg tårer i øynene.
  Min førstefødte veide hele 1870 g, og lå i kuvøse den første uken i sitt liv. I dag er hun en frisk og flott dame på 35 som selv er mamma.
  Et flott prosjekt du har engasjert deg i!

  SvarSlett
 3. Hei, dette er et flott tiltak. De har noen tiltak paa noen forum ogsaa, men det blir jo hipp som happ hvor jeg leverer varene. Jeg bor jo i Fredrikstad :) Gleder meg til aa strikke noe smaatt etter oppskrifter her ogsaa. Ha en fortsatt fin uke : )

  SvarSlett
 4. Hei.
  Dette er et flott tiltak. Kan godt tenke meg å bli med på dette.
  Takk for koselig besøk i bloggen og at du ble en følger.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 5. Hei Ulla-Bella.
  Dette r et fint prosjekt, som er enkelt å være med på. klem fra meg:))

  SvarSlett
 6. Flott prosjekt, har en svigerinne som jobber på en slik avdeling på Rikshospitalet.
  Ha en fin kveld, klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Tenk så liten og hvor mye små ting betyr. Blir med og følger deg på dette. Ha ei fin maihelg

  SvarSlett
 8. Å, dette vekka mange minner både gode og mindre gode. Jeg har tilsvarende bilder av jenta vår... diktet av Inger Hagerup hang på kuvøsa, så på varmesenga hennes. Heldigvis har alt gått bra siden den gang :)
  Det må være flott å få med seg små strikka-plagg som minner fra sykehuset; jeg har tenkt på det lenge faktisk, om jeg skulle ta kontakt med neonatalavd., lenge før jeg hørte om Amanda-prosjektet... Nå får jeg snart gjøre alvor av det!

  SvarSlett
 9. herlighet, man kan knapt fatte hvor små de er. Skal følge med :)

  SvarSlett
 10. Det er flott at du gjør dette! Jeg skal sette igang med å strikke små plagg.

  SvarSlett
 11. Veldig fint tiltak. Jeg er med i en strikke-klubb, og hun som er primus motor der strikker til Amanda-prosjektet og prøver å verve oss andre til å delta også.

  SvarSlett
 12. Utrolig bra prosjekt!
  Datteren min er prematur å bodde den første månedensv sitt liv på kuvøsen/intensiven for barn å jeg hsuker godt at jeg savnet klær.
  Skal følge med på dette:D

  SvarSlett
 13. Så liten men ändå så stor i världen. Mycket fint projekt. Lycka till!

  SvarSlett
 14. Så flott tiltak! Dette må jeg også følge med på :)

  Ha en superfin helg!

  SvarSlett
 15. hej!! Vilket fint projekt..Hur mycket förtidigt va er kille född?:Våran pojk va 5 veckor förtidigt född..(vägde nästan 3 kg.)o låg i kuvös i nästan 2 veckor.Han hade svalt fostervatten.<<min moderkaka hade lossnat så han blev utan syre oxå.Men idag är han 27 år o frisk o kry.Är köttbonde till sitt yrke.Ha en bra helg..

  SvarSlett
 16. Det er et super projekt. Jeg holder øje, vil gerne sende et par stykker over vandet

  SvarSlett
 17. Hei.Kjempe fint tiltak.Skal følge med videre.Er så fin den gensere du har på deg på bilde i profilen din.Nydelige farger.Liker så godt jorfarger.Likte den veldig godt.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 18. Vilket godt projekt! Tenk, så liten en kan vaere hvis en er blitt födt for tidlig! Takk for at du vil fortelle mere om "Amanda". Det finnes kanskje noe lignenede i Sverige, det må jeg sjekke. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 19. SÅ utrolig flott!! Jeg er selv sykepleier, jobber ikke på neonatal/barsel avdeling, men blir veldig rørt over slike prosjekter. Og det som er med dette prosjektet er at det virkelig er lett å gjennomføre :) Skulle ønske jeg kunne strikke eller hekle for å bidra. Veldig bra gjort å promotere dette prosjektet, kjempebra!! :D

  SvarSlett
 20. Hei!! Kjempebra tiltak!! Dette burde vi være med på vi som strikker!! Ha en fin helg!! AnneKari:-)

  SvarSlett
 21. Det er et smukt stykke frivilligt arbejde, de gør, dem der strikker huer til afdelingen. Jeg er sikker på at du får andre med på ideén.

  Stine:)

  SvarSlett
 22. Et rigtigt godt initiativ.
  Har selv født et lille nus på 2020 g i 1979 :)

  SvarSlett
 23. Dette er et flott tiltak!
  Ha ei fin helg, klem Misemor

  SvarSlett
 24. Kjempeflott projekt Ulla-Bella, og jeg skal se om jeg ikke også kan få strikket noe til Neonatalavdelingen på SSØ, kommer til å følge med på siden din :o)

  SvarSlett
 25. Dette har jeg tenkt på en stund men ikke fått gjort noe med - takk for påminnelsen! Det skal bli spennende å følge med på dette!

  SvarSlett
 26. Dette er et flott prosjekt! Skal følge mer utover:) God helg til deg!

  SvarSlett
 27. Fantastisk at slike små kropper kommer seg og får leke og leve akkurat som andre barn! :-) Lillegutten vår sto i fare for å bli født for tidlig. Jeg lå og ruga i nesten 8 uker før han måtte ut. Alt gikk bra, men det var en nervepirrende tid. Jeg har derfor noen strikka prematur-luer som han aldri fikk brukt (heldigvis), og de skal jeg finne fram og gi til dette prosjektet nå.
  Ha ei fin helg! :-)

  SvarSlett
 28. For et flott tiltak.
  Fortsatt god helg.
  Klem Tone

  SvarSlett
 29. När jag läser ditt inlägg så faller tårarna på mina kinder. Vilken start på livet och tänk om ni hade kunnat ha kvar mössan idag. Ett projekt som går direkt till mitt hjärta!
  Och tack och lov att det gick bra för din lilla kille!
  Kramar i mängder!

  SvarSlett
 30. Vilken fin idé! Det vill man ju självklart vara med på! :)

  SvarSlett
 31. Rørende innlegg.Tårer pressen på. Jeg er kontaktperson for amandaprosjektet NFi. Fredrikstad. Ønsker du eller andre strikke for NFi Fredrikstad eller bidra på andre måter ta gjerne kontakt med meg på mail msrianck@gmail.com eller via facebook.

  Med vanlig hilsen
  Marianne Cecilia Kystad

  SvarSlett

Ulla-Bella blir kjempeglad for dine hyggelige kommentarer:)