Pynt med enkle midler

Jeg har fått to nye hobbybøker med mange små strikke- og hekleprosjekter. Det var flere oppskrifter på fisker i den ene, og valget ble en strikket variant med påsydde paljetter.
Den har fått et lite miljø i en gammel glasskrukke, og får stå til pynt i vinduskarmen.
Dette er bøker som er fine å ha i samlingen. Fiskeoppskriftene er i boken "75 birds, butterflies & beautiful beasties to knit & crochet".




Garntransport

Nå har vi vært på tur rundt i midt-Norge og før avreise ble garnbutikker peilet inn på kartet. Ingen butikk er lik den andre, og det kan dukke opp spennende og uprøvde garn. I Røros er det mange koselige butikker, og fine gamle bygninger.

Husflidsbutikken har selvfølgelig mange godbiter, og valget falt på håndfarget garn fra prosjektet Mirasol i Peru. Dette garnet blir kanskje brukt til et skjerf - bare jeg finner den rette oppskriften.
 

I Trondheim var det en selvfølge og se den prektige Nidarosdomen, men like viktig var det å finne den eneste garnbutikken de hadde i byen!
Der fant jeg dette flotte garnet som heter Fame trend fra Marks & Kattens.
På var reise var nok den største fristelsen alle de glade sauene vi møtte. De ba nesten om å få bli med oss hjemover:) Jeg har ved flere anledninger blitt spurt om jeg har sauer, men det har jeg dessverre ikke.

Jakke til sommerkjolen

I den lokale strikkebutikken har de tatt inn et nytt garn fra Rico som heter "Peak" aran. Det er en blanding av akryl, ull, viskose og bomull. Garnet er godt å strikke med, og fargene er duse med spetter i sort og hvitt. Denne boleroen er strikket etter en oppskrift fra Hjemmet nr. 29/08. Gamle oppskrifter kommer stadig til sin rett.


Her er et fargekart over det fine garnet: "Peak" aran
Ønsker dere alle en god og leken helg!




Tradisjoner

Det har blitt tradisjon og vaske ull i hagen hver sommer. Jeg forstår ikke helt hvorfor jeg fortsetter med det, for det er en tung og langsommelig jobb.
 
Når ulla begynner å se ren ut er det en fryd! 
Frodo liker og hjelpe til, og får selvfølgelig lov til det:)
I dag har jeg tovet ute i hagen. Jeg synes det er ekstra gøy ute, for da kan jeg sprute så mye jeg vil uten å tenke på at noe blir ødelagt av alt vannet. Det ble et sitteunderlag, og det blir sikkert flere etterhvert også - for ull har jeg jo nok av:)

Fiskelykke!

Da er det tid for å fiske opp vinnerene av garn-gave-giveaway'en. Til en forandring er jeg garantert å få noe på kroken!

Første napp - og vinneren av gave nr. 1 er: Sassas mamma

Neste napp...

Vinner nr. 2 ble: Lisa

Jeg begynner å få teken på dette....

Vinner nr. 3 ble: Birgitta


Gratulerer til vinnerene, og god sommer til dere alle!