Fantastiske pinner!

Noen ganger oppdager man hjelpemidler som gjør hverdagen lettere. Det har eksistert firkantede strikkepinner en stund, men det var først da jeg var på Uldfestivalen i Danmark at jeg oppdaget dem. I Saltum ligger det en liten strikkebutikk som reklamerte for disse i dagene jeg var der. Jeg var spent på om leverandøren hadde rett i at disse var perfekte for personer med muskelplager - og gjett om jeg er fornøyd! De er altså bare perfekte!

Her har jeg brukt Square double pointed needles fra Kolláge Yarns, og endelig blir resultatet mitt det samme som oppskriften. Før har det vært et problem at jeg strikker løst (pga. muskelplager), men nå kunne jeg bruke samme størrelse på pinnene som oppskriften tilsa:)

Her har jeg prøvd Magnolia firkantede trepinner. De gav også et "tettere" resultat enn vanlige pinner, og målene stemmer med mønsteret. Jeg forstår ikke helt hvordan pinner med samme størrelse kan gi så forskjellig resultat bare pga. formen på pinnene, men det er egentlig ikke så viktig.

Nå vil jeg uansett bytte ut alle de gamle pinnene mine med firkantede pinner. Bare så synd at ingen i Norge selger dem. Blir nok en tur over pytten igjen da!

47 kommentarer:

 1. Häftigt! Det där måste jag också prova någon gång! Hörde ett rykte om att Knit Pro ska börja sälja kantiga tippar också...

  SvarSlett
 2. Hmm, dette skal jammen jeg prøve også. Jeg har også muskelplager, så dette var et nyttig tips for meg:)

  SvarSlett
 3. Oi! Har bare sett sånne på bilder, ikke prøvd selv, men det så kjekt ut!

  SvarSlett
 4. Aldri hørt eller sett slike pinner, men ser at det er stor forskjell på resultatet. Så flott at du har funnet en bedre måte å strikke på når det gjelder muskelplager! Tror jeg må prøve slike pinner jeg også :)

  SvarSlett
 5. Så bra !!! Jeg har sluttet å strikke fordi jeg får så vondt i skuldrene av det.. Kanskje jeg skulle prøve firkanta pinner :O))
  Tusen takk for tipset :O)))

  SvarSlett
 6. Tusen takk for tipset! Har aldri hørt om dette før.
  Har fibromyalgi, så dette er verd å prøve!

  Klem;)

  SvarSlett
 7. PÅ sy og strikkebui i sogndal har dei magnolia firkanta pinner. Men berre i to pinnar. Eg har strikka ein prøvelapp med desse pinnane, men tykte det var litt uvant.

  SvarSlett
 8. Oi, det hørtes interessant ut. Har selv problemer med "musearm" og vonde skuldre, men har ikke tenkt på at det kan være en forklaring på løs strikking og at jeg aldri får det til å passe med strikkefastheten. - Da vet jeg hva jeg må teste om jeg kommer over det. Takk for tips. :)

  SvarSlett
 9. Perfekt at du ble hjulpet. Det må nå kunne gå an å bestille de på nett, men en tur over pytten er vel ikke så dumt det heller. :))

  SvarSlett
 10. Så flott! Må si dette så interessant ut, så kanskje kommer de hit også, får håpe det.

  SvarSlett
 11. Har aldri hørt om firkantete pinner før! Men dette må jo være helt genialt hvis det hjelper strikkere med muskelplager. Kommer nok helt sikkert til Norge og etterhvert!
  :)

  SvarSlett
 12. Det lyder mærkeligt, at det skal være nemmere at strikke med firkantede pinde. Resultate af dine strikkeprøver er fine, så jeg tror på det.

  De firkantede strikkepinde må jeg prøve engang - jeg har ikke så langt til Saltum:)

  SvarSlett
 13. Oi, så utrolig!! Slike ønsker jeg meg ja, jeg sliter litt med armer og skuldre når jeg strikker.. hmm.. kanskje noen nettbutikker selger disse??

  Kos deg med strikkingen!
  Klem Jatte♥♥

  SvarSlett
 14. Man kan tydeligt se forskellen, og hvor sjovt med de firkantede pinde, det må prøves en dag.

  SvarSlett
 15. Så lurt med sånne strikkepinner! :O)

  SvarSlett
 16. Intressant med sådana stickor!
  Jag har aldrig hört eller sett såna förr!
  Kram!

  SvarSlett
 17. Oi så spennende og så bra for deg og hendene dine. Aldri hørt om slike pinner. Kanskje du får bestilt dem på nett?
  Og du tippet rett på stolen ja. Gammel dongeri ruster aldri i mitt hjerte hi hi.
  Kos deg
  Klem
  Randi

  SvarSlett
 18. Så bra at du har "fått dreis" på strikkinga. Jeg har heller aldri hørt om firkantede pinner, men at som hjelper er kjekt ,-)

  SvarSlett
 19. Dette var utrolig interessant! Har aldri hørt om firkantete pinner, men så er jeg ingen storstrikker heller. Må vel være bra å bruke for dem som ikke har muskelplager også da??Ser jo ut som arbeidet ble veldig jevnt og pent.

  SvarSlett
 20. Så lustigt med kantiga stickor. Någon pratade om dessa på Sip & Knit för ett tag sedan. Men att de skulle vara bra för dem med muskelproblem visste jag inte. Det verkar inte som de finns än i Sverige heller.

  SvarSlett
 21. Intressant om det gör det lättare att sticka. Kul att prova något nytt! :)

  SvarSlett
 22. Jeg har funnet en nettbutikk som selger pinnene fra Kollage yarns.http://www.yarn.com/webs-knitting-needles-kollage-yarns/webs-knitting-needles-kollage-yarns-5-inch-square-double-pointed-needles/ Kanskje de sender til Norge?
  Jeg bruker Clover heklekroker og merker veldig stor forskjell på armene.

  SvarSlett
 23. Det var interessant og spennande :) Takk for tipset, og ha ein fin kveld :)

  SvarSlett
 24. Høres spennende ut! Har kikka på den linken som nest siste innlegg over mitt la ut. Hmm.. må sikkert prøves! :)

  SvarSlett
 25. I alle dager, dette har jeg aldri hørt om! :) Men tusen takk for tips. Jeg kan ikke strikke med pinner mindre enn str 3,5 fordi jeg holder de tynne pinnene på en "merkelig anstrengt" måte som gir vondter oppover armene. Men kanskje dette er noe for meg også! :)

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 26. Bare husk at det kommer toll i tillegg hvis man bestiller for over 200,-

  SvarSlett
 27. Jeg for prøve å få tanten min å kjøpe med noen til meg når hun kommer opp her en tur i sommer :) Tusen takk for tipset, kanskje jeg kan begynne å strikke mere igjen!!!
  Ha en fin kveld, klem.

  SvarSlett
 28. Vad spännande! Har inte sett såna stickor i verkligheten. Vad vackra de är dessutom :-)

  SvarSlett
 29. Det der hørtes interessant ut! Jeg skal til Danmark i ferien, da skal jeg jammen se om jeg får tak i slike strikkepinner.
  Ei fin uke videre til deg:)

  SvarSlett
 30. Så rart. Håper de kommer hit også, for dette hørtes innteresangt ut.
  Klem *Tone

  SvarSlett
 31. Hei på deg.
  Det var sannelig forskjell, slike må nok jeg etter hvert også ha meg. Det var rart at det ble et så forskjellig resultat, men herlig at mønsteret og arbeidet blir likt..... Ha en flott torsdag videre.

  SvarSlett
 32. Åh, de röda var ju hur fina som helst! :)

  SvarSlett
 33. Det var da helt ufatteligt saa stor en forskel der kan vaere. Men resultatet er da helt toppers.

  SvarSlett
 34. Oi, dette var nytt for meg. Har aldri hørt om firkantede srikkepinner før, men de må være bra for det var stor forskjell på strikkingen ja. Så flott at du har funnet noen strikkepinner som du liker!:)

  Kanskje du finner slike på Ebay. Der finner i allefall jeg alt mulig jeg er på utkikk etter.:)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 35. Hva? Dette har jeg aldri hørt om før. Kunne du tenke deg å ta agentur på disse? Du har jo allerede et kundegrunnlag gjennom bloggen? Tror du kan se mer om det på Innovasjon Norge. Siri.

  SvarSlett
 36. Du verden så smart ,alltid bra når ting funker og at resultatet blir så flott , klem fra Bente :O)

  SvarSlett
 37. Hej vännen!.. Jag ha aldrig sett såna stickor förrut-)Men det såg tätare ut..på den ljusa lappen..

  SvarSlett
 38. Slike har jeg aldri hørt om før, men fantastisk at de hjelper deg da :-) Var ikke vanskelig å se forskjellen heller...

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 39. Så bra for deg at du har funnet noe som kan hjelpe - ingen ting er vel bedre en det. Sliter selv med muskelplager så vet hva det er - en grunn til at jeg ikke stikker......

  SvarSlett
 40. Firkantede strikkepinde? Det har jeg godt nok aldrig set før, men hvorfor ikke?

  SvarSlett
 41. Så flott at du fant pinner som lettet muskelplagene, for det er jo synd å ikke kunne strikke,år man virkelig liker det.

  Har aldri hørt om slike pinner før, artig at du tipser.

  Ønsker deg en herlig helg!

  SvarSlett
 42. hade inte ens hört talas om fyrkantiga stickor :)

  SvarSlett
 43. Spennende! Har hørt om dem før, men ikke at det skal være bra for folk med muskelplager - noe jeg også har innimellom. Ikke minst strikker jeg også veldig løst, så dette hadde vært morsomt å prøve!

  SvarSlett
 44. Så spennande!! Eg har aldri prøvd firkanta pinnar, men kjem eg over slike ein gong, må eg nok prøve.

  SvarSlett
 45. Oj? Så spennende! De pinnene i tre så lekre ut... *ønske seg*

  =)

  Ha en fin uke! =)

  SvarSlett

Ulla-Bella blir kjempeglad for dine hyggelige kommentarer:)