Boshi

I den siste utgaven av medlemsbladet til Gav Strik kunne jeg lese om to tyske gutter som har startet en bedrift med salg av heklede luer. De har blitt inspirert av luer fra Japan - derav navnet BOSHI (som betyr lue på Japansk). De er heklet med tykt garn, og tykk heklenål. Min egen er er heklet i restegarn som passet til heklenål nr. 4.5


Det har jo vært populært heklede luer her hjemme over mange år også.
Alle husker vel luene til Mari Maurstad med de fargegladene garnene, og ofte litt iblandet pelsgarn. Eller hekleluene med en liten heklet blomst på siden.
Boshi-luene skal være enkle, og passe både til gutter og jenter. De skal være tøffe, og varme på samme tid.

Hvis du tar en titt - kanskje du har litt passende garn på lur :)

På websiden MyBoshi kan du lese mer.
(Og hvis du ønsker å få siden oversatt til norsk, så gjøres det enkelt slik: Marker og kopier nettadressen øverst i vinduet. Åpne GoogleTranslater i ny fane. Høyreklikk/kopier inn nettadressen. Og velg fra tysk til norsk i lista. Voila - nå er siden på norsk.)
På YouTube fant jeg også video med fremgangsmåte, men selv om den er på tysk er det jo lett å se hvordan den lages. Kan man hekle halvstaver så er det en enkel sak å hekle sin egen lue - jeg mener Boshi!7 kommentarer:

 1. Skikkelig fin! Ser ikke bort fra at jeg prøver meg på ei slik etterhvert.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Stilig lue, takk for tips! :-)

  SvarSlett
 3. Fin hue i skønne farver:-)

  SvarSlett
 4. Jeg kjøpte faktisk en slik hekla-lue av Mari Maurstad. Kul sak. Og hun brukte å benytte seg av all ledig tid til disse luene, der i blant når hun satt på toa. knis. En flott sommer ønskes dere alle 5. hilsen Grethe og resten av gjengen

  SvarSlett
 5. Tøff lue! En slik plante som du har ønsker jeg meg, også. Aldri før sett en slik garnplante :-)

  SvarSlett

Ulla-Bella blir kjempeglad for dine hyggelige kommentarer:)