Pult-ordner

En stund sparte jeg på Pringles-bokser, uten å vite akkurat hva de skulle brukes til. De har nå blitt klippet i ulike høyder, og kledd med med småmønstret stoff og blonder.
De skal brukes til å holde orden på pulten, og blir nok fylt med blyanter, sakser, linjaler og annet. Kanskje blir de limt sammen, slik at de står stødigere.

Stoff og blonder er fra Panduro, og de er så fine å bruke til slike ting. Når man kan kjøpe biter på 50x70 slipper man å få mye rester også. De har mange fine småmønstrete stoffer å velge mellom.
Blonder selges i pakker med flere bånd i matchende farger.
Nå har jeg forresten prøvd å vaske klutene jeg skrev om her - på 60 grader, og det gikk så bra som det kunne. Ingen krymp - selv om det står håndvask og 30 grader på nøstene. 

Crocs-sokker

Campinglivets favorittsko har ikke fått den varme og lange sommeren de kunne trengt. Da er det godt å få et par ekstra innleggs-sokker til å holde varmen med.
Oppskriften på disse sokkene har jeg kjøpt på Ravelry: Croc Socks pattern by Carol Ballard.
Disse sokkene varmet godt i skoene- og om de er nyttige å ha? Ja, selvfølgelig er de det - selv om matfar rister på hodet og ler:))

Kluter i bomull/lin

Det kommer stadig flere oppvaskkluter fra mine pinner. Disse likner litt på dem jeg lagde i fjor våres - Vårkluter - men hull og riller har byttet plass!

De strikkes også fra hjørne til hjørne, og det går med ca. 25 gram pr. klut. Garnet er Cotton Linen Stripes fra Schachenmayr. Mønsteret på klutene fant jeg på Ravelry: The Official Dish Rag: Revenge.
Det står at bomull/lin skal vaskes på 30 grader, men jeg skal vaske disse på 60 grader - og har troen på at det skal gå bra. Lover å informere om resultatet av akkurat det!

Holiday hekling!

Det er så greit å ha små håndarbeid med seg når man er ute og reiser om sommeren.Disse gryteklutene er heklet med Eco Baby Bomull fra Marcs & Kattens, og heklenål nr. 3,5.
Eco Baby Bomull finnes i mange duse nyanser, og de går fint sammen.

SOMMER-GRYTEKLUTER:

Legg opp 33 masker med heklenål 3,5 med bunnfargen
Første rad: Hekle fastmasker (første i 2. lm. fra nålen) med bunnfargen
Andre rad: Bytt farge. Hekle en luftmaske, deretter en fastmaske i første fm fra forrige rad. Deretter første "knute" som er en dobbeltstav, og en fm i neste fm osv. ut omgangen.
Tredje rad: Som første med bunnfargen
Fortsett slik å hekle annenhver omgang med bunnfarge og annen farge, og lag knutene slik at de forskyver seg fra forrige rad. (se bildet).

God sommer!

Babyteppet Asters

Her kommer en ny oppskrift på et babyteppe til premature. Det er brukt litt over to nøster med god og myk babyull. Dale babyull kommer i mange flotte farger nå, og dette er lys aubergine.Fargen minner meg om de flotte høstastersene i hagen, derfor kaller jeg teppet Lille Asters.
Lille Asters

Legg opp 102 masker med babyull på pinne nr. 3 (dette gir et teppe på 45 x 55 cm)
Strikk 3 riller (rettstrikk)
Strikk deretter slik:
Rad 1:      Strikk 3 masker rett (kantmasker),* strikk 2 masker sammen, en rett, kast på pinnen,* avslutt med 3 kantmasker rett.
Rad 2:      Strikk lik rad 1
Rad 3:      Strikk 3 masker rett, og vrangt frem til det står igjen 3 kantmasker, disse strikkes rett
Rad 4:      Strikk alle masker rett

Fortsett slik i mønster til teppet er ca. 55 cm. langt. Da strikkes det 3 riller og felles av.