Glassbrikker

Det er alltid kjekt å vite hvilket glass som er ens eget i et selskap, og mine nye glassbrikker blir også bordkånere i samme slengen. Enkel og lage, og den kan varieres etter hvilken stil man ønsker.
Jeg brukte en mal som var ca. 5 mm større enn glassets fot. Det at den sitter godt fast på foten, og blir sittende selv om man mingler rundt synes jeg var stilig! Gjestene kan jo selv få velge farge også.
Ønsker dere en fortsatt god uke - februar og greier!

Hva ville Pippi gjort?

Jeg kan ikke sy ! Gang på gang får jeg det bekreftet. Selv om jeg nå sitter med en splitter ny og fin symaskin går ikke alt som det skal. Tanken var å lage et etui til mitt nye nettbrett. I tillegg til dårlige sykunnskaper valgte jeg også å utsette meg for gamle stoffer til dette prosjektet. Etter å ha lest boken "Pippi Power" for ett par år siden har jeg blitt flinkere til å utsette meg for farer.
Her er de gyselige stoffene fra 80-tallet som jeg valgte å bruke.
Jeg måtte virkelig ta meg sammen for i det hele tatt å klare å bruke dem. Terapi på skikkelig Pippi-vis :)
Da delene var sydd sammen - slik mange bloggere gjorde til jul da de sydde nøtteposer - gikk tingene galt av sted. Det så jeg da etuiet ble vrengt. Forside på den ene siden, og foret bak i stedet for bakstykket. Frem med sprettekniven !
På'n igjen og sy sammen delene riktig. Deretter var det å vrenge igjen, og be til høyere makter. Denne gangen ble delene riktig, men, åpningen ble nederst. At det går ann ! Og ikke nok med det, den ble trang som et pølseskinn også! Trøsten får være at det ikke var behov for lukking siden nettbrettet sitter godt fast.
Hva ville Pippi gjort ?
Jeg velger å tro at Pippi ville vært fornøyd med det hun fikk til !
Og ikke tro at Samsung har sponset dette innlegget!
God helg 

Vinterland

Nå har det endelig kommet et skikkelig snøfall hos oss også. Jeg setter pris på snø om vinteren, og synes det luner godt. Når det blir kaldt er nok vi her i nord flinke til å kle oss godt. Både luer, votter, halser og skjerf blir brukt flittig blant alle aldersgrupper. Noen kler alt, mens andre sliter mer for å finne noe passende. Jeg er dessverrre i den siste kategorien, og synes at alt av luer ser fint ut på andre, mens jeg ikke kler dem.
Så, derfor strikker jeg stadig nye for å prøve.
Siste ut er "Jesses julelue" fra Ravelry. Garnet jeg har brukt er Eco Duo fra Strikk innom!
Jeg har også fått bestilt etiketter til å sette på tingene jeg lager, og det var jo på tide. De ble kjøpt hos Sigurd Hoels Eftf.  Jeg ble kjempefornøyd med resultatet!

Gamle synder

Det er mange år siden jeg sist så de gamle barbiedukkene mine. Av en noe mystisk grunn er jeg veldig glad i å kaste ting som ikke er høyst nødvendig å ta vare på. Så, da jeg oppdaget en flott svensk nettside med oppskrifter på barbietøy, måtte jeg låne en dukke av min eldre søster. Merkelig! Alle dukkene hennes hadde kort stritt hår! Og grunnen var visstnok meg........Men, nå  har jeg i alle fall strikket et nytt antrekk til dukken, og med det får jeg håpe at hårklippen er noe tilgitt :)
For dere som liker å strikke dukketøy kan jeg på det varmeste anbefale stickatillbarbie.se. Der bugner det av oppskrifter til privat bruk.
Ved nyttår vant jeg på to giveaway'er. Den første var hos Helle Jescika, og der vant jeg den sjarmerende nissekona.
Og like etter vant jeg hos Stine Hoelgaard Johansen, og der var premien en fin pyntepute.
Heldige, heldige meg!

Give away - trekking

Det er virkelig gøy med give away når så mange som 131 setter pris på det! Siden det var såpass mange valgte jeg å trekke med den smarte lille: True Random Number Generator.

Første trekking: Kommentar nr. 36 - som er Siri @ Strikk og tøys. Premien er 100 gram Odin.
Andre trekking: Kommentar nr. 90 - som er Maria Isabel. Premien er 100 gram Fantasi.
Tredje trekking: Kommentar nr. 67 - som er Lind Design. Premien er Ørepynt fra det flotte firmaet - LittXtra.
 
Gratulerer til alle 3 !

Snart trekking!

For dere som ikke har sett det, så er det en give away her på bloggen som trekkes den 14. januar. Det er bare å kommentere, så er man med i trekkingen :)

På ukjent grunn

Hos Pinnekroken er det nå en utfordring å prøve noe nytt og ukjent innen hekling eller strikking. Jeg har våget meg på Tunisisk hekling eller hakking som det også blir kalt.
Den ekstra lange heklenålen har jeg hatt lenge, men dette er første gang den har vært tatt i bruk.
Det gikk i grunnen helt greit å hekle slik, for jeg fant både oppskrift og veiledning på denne bloggen. I løpet av noen timer var tøflene ferdig, så dette er en teknikk som går rimelig fort.
 
Nå har jeg tenkt å prøve meg på grytekluter også, for dette ga mersmak!

Varme hunder

Når det blir kaldt er det ikke greit å være en bitteliten hund. Jeg har strikket flere gensere til andres hunder, og synes det er koselige små arbeider å holde på med.
 Den lille hetten har jeg lagt til oppskriften selv, og synes den pynter opp fint.
Her er den brune genseren, og det er den boken oppskriften står i.
Det finnes mange engelske bøker om strikk til hund, og da disse ble kjøpt fantes ingen norske. Men, det har vel i grunnen blitt litt akseptert at man kler sine hunder med dekken/genser på kalde dager her også. Uansett blir nok aldri hundene i Norge så jålet opp som hundene i f.eks. USA. Og godt er jo det !
Ha en god uke i det fine nye året!