Tusen takk!

Se så mange fine luer jeg har mottatt til Amandaprosjektet og nyfødtintensiven i Østfold. En stor takk til Snertne sneller og små nøster .

Nå er jeg i full gang med å strikke små nisseluer til premature. Oppskriften er lik den som står under prematursidene, men fellingene går over flere omganger for å få den lengre.
Tenk - det er bare 3 måneder igjen til jul - heng med i svinga!


De får det til!

På Gol har det i helgen blitt arrangert Fårefestival, og som en reiseglad ull-forkjemper måtte jeg selvfølgelig ta turen. Det var et spennende program de hadde, og hele bygda var engasjert.
Man fikk se mange flotte håndarbeider - som disse fine skinnfellene med trykket motiv. Den nye boka til Li Simon - Skinnfellboka fikk også mye oppmerksomhet. Li selv signerte bøkene i den lokale bokhandelen.
Hvis man er på Gol må man legge turen innom Vitabella. Der selger Vita Simon de flotteste design-klær. Denne genseren med sauer falt jeg virkelig for:)
Ung Husflid viste smarte teknikker å tove på!
Vi fikk se gjetehunder i aksjon, saueklipping og selvfølgelig var det steking av smalahove også.
Det ble mye nytt garn med hjem, og noen fine oppskrifter å kose seg med:)

Nauthår

Dere husker kanskje Nauthårsgarnet (Nöthår på svensk) som jeg viste tidligere. Jeg fant det på et loppemarked i Sverige og visste i grunnen ikke så mye om garnet - annet enn at det var veldig gammelt. Etter å ha foretatt en liten etterforskning har jeg funnet ut flere fakta om bruken.

  • Nauthår har blitt brukt siden sen-rennesansen
  • Mannfolkene kardet kuene hver dag for å samle hårene
  • Kvinnene spinnet hårene sammen med ull, og brukte det til tepper og annet
  • Nauthår ble brukt som isolasjon og tetningmateriale i båter
  • Nauthår ble blandet med mørtel og brukt som armering i murpuss
For å prøve garnet har jeg heklet en kjelelokk-topp. Oppskriften kommer så snart jeg har skrevet den ned. Jeg får hekle den en gang til - men da med et annet garn. Nauthårsgarn får være en del av historien - min favoritt blir det ikke:)

Best/størst/øverst


Bloggeverdenens skikk og bruk

Aldri bruk andres bilder uten å linke til eierens blogg

Husk at de som stadig ligger øverst i bloggrollen uten å ha nytt innlegg gjør dette selv, og vurder om bloggen er verdt ditt besøk

Har du krysset av på blogger-statistikksiden der det står: Ikke spor dine egne sidevisninger. Hvis ikke telles alle gangene du også er inne på din egen blogg - og det er jo litt dumt

Og til sist - du behøver ikke streve så ille for å være best, og størst, og ligge øverst i listene!


Bokhøst II

Her kommer det flere bokmerker fra meg. Det første er et hjørnebokmerke som er laget med to lag stoff. I hjørnet har jeg sydd etter samme prinsipp som i bunnen på vesker. Til disse har jeg laget merkelapper med bilde for at mottakeren skal forstå hva det er:)
Neste bokmerke er laget med filt, en smykketråd og treperler.
Tråden festes med en knute, og denne gjemmes i hulrommet mellom bladene.
Ønsker dere en fin ukestart!

Lyslykt

Etter et google-søk fant jeg en koselig blogg med gode tips til ting man kan lage. Jeg har prøvd meg på en lyslykt.
De blir laget ved at blader først blir tørket, og deretter lagt på en papirpose som blir sprayet med maling. Jeg har brukt Glimmer Mist. Da malingen var tørket ble bladene fjernet.
 
Bloggen hvor jeg fant ideén til denne lyslykten kan du besøke her. Dette er en koselig høst-pyssel man gjerne kan gjøre sammen med barna.

Willow Cowl

Det er fristende å kle seg i fargerike klær og tilbehør nå som høsten er her. Tidlligere i sommer kjøpte jeg et garn fra Marks & Kattens som heter Fame trend. Det er et godt garn som selges i mange flotte farger. Her er et fargeutvalg. Jeg synes dette garnet passet perfekt til denne halsen.

Øverst er det strikket en lang vrangbord som kan brettes ned. I oppskriften var den avsluttet lik den nederste kanten. Men jeg synes den ble litt løs og vid øverst, derfor strikket jeg heller vrangborden.

Disse blir det nok strikket flere av, for de er fine å ha som gaver. Hvis du vil prøve selv, så finner du oppskriften her på Ravelry - Willow Cowl.

Bokhøst I

Det beste med høsten er å kose seg med en god bok i sofakroken. Bokmerker finnes i alle mulige varianter, men det er aller koseligst med de man lager selv.
Disse er laget av stoffbiter som er sydd fast på papp. Eyelets er festet med en Crop-A-Dile
Jeg har lånt min for anledningen, men ønsker meg en selv nå. Eylets finnes i mange farger og fasonger.
Mitt gamle bokmerke er fremdeles i bruk, selv om både ører og nese forsvant under Frodo's valpetid.


På internett finnes mange fine bilder og arbeidsbeskrivelser på bokmerker man kan lage selv. Her er to av dem, og bildene er linker til sidene med beskrivelse.


Gjenbruks-utfordring

Hos Rett og vrang er det en utfordring på gang. Jeg har fått tilsendt kjegler som skal brukes - som man selv vil. Hmmm hva skal man finne på mon tro?

Siden dette er en miljøbevisst utfordring har jeg valgt å bruke ting jeg allerede har. Så frem fra skuffer og skap har jeg funnet det jeg trenger.
Når resultatet er ferdig skal jeg fotografere og sende forslaget til Rett og vrang. Spennende med utfordringer, og når det er gjenbruk det handler om så var jeg lett å be. Hun blir sikkert glad hvis flere blir med!

Hobby-eldorado

Siden det ble åpnet en stor hobbyforretning i nærheten har det blitt mange turer dit. De har nok det beste utvalget i Norge til scrappe- og papirhobby. Nå har de akkurat fått fyllt opp garnreolene også. Det har virkelig blitt et flott utvalg:)
Det er ikke lett og bestemme seg for hva man skal velge - men det er jo en glede bare å se på også da!
Jeg kan snuse i garnutvalget og sitte og bla i oppskriftsbøker leeeeeeenge!

Og tenk så smart å lage en egen krok hvor matfar kan slå seg ned - rett og slett en plass for alle!
Hobbykunst har også en nettbutikk for de som vil ta en titt. Og her er deres følgeside på Facebook.
Jeg gleder meg til høstens kurs i Art Journaling som også skal foregå på Hobbykunst Megastore - Vestby.