Pulsvarmere

Disse nye pulsvarmerene er laget etter en oppskrift på vottemansjetter som Lene med bloggen The Knitting Needle har delt med oss. Mønsteret er enkelt, men allikevel gir det fin effekt. De er strikket i Drops Delight, men siden fargeskiftene i garnet er store ble det delt opp i mindre nøster. På den måten fikk jeg med alle de flotte fargene i garnet.

Gamle sysaker

Det var tider da ting ble stoppet og reparert for igjen og kunne brukes. Fra et gammelt syskrin dukker det opp stoppegarn i alle varianter. Dette er fra Gøteborg kamgarnspinneri.

Priser på 15 og 20 øre sier vel litt om tiden de er fra.

Alle disse gamle stoppegarnene skal få lov til å forsette og være ubrukte. De skal tilbake til sitt smykkeskrin der de hører hjemme. Det samme gjelder disse gamle knappene og den uåpnede pakken med bh-stropper. Noen ting fortjener og bli spart på som skatter for kommende generasjoner. Håper de setter pris på det å kunne rote i et gammelt syskrin og oppdage de sparte skattene som ligger der.
Ha en fortsatt fin helg!
Hilsen Ulla-Bella

Klippe-klippe, sy og sy

Noen ting tar lengre tid enn annet. Det å utarbeide et mønster uten å vite hvordan det egentlig skal gjøres er ikke bare bare. Men, etter 10 timers arbeid (les:kos) ble jeg fornøyd med resultatet, og det gjenstår kun noen små justeringer på mønsteret. Materialene til uglen er gjenbruk av de "fine" plaggene jeg fant på loppemarked forleden dag.
Ikke rart man får lyst til å lage sin egen ugle når man ser så mange andre ugler rundt i bloggene. Idé-puffen har jo laget de nydeligste ugler i lengre tid, og de er nok grunnen til at min ugle-interesse ble vekket.
 

Lykke er....

Lykke er å dra på loppemarked - og samtidig vite hva man leter etter. I dag var det stoffer som stod på ønskelisten.



Jeg fant både bukser og jakker med ønsket farge og kvalitet, og det at disse plaggene til sammen hadde 22 knapper gjorde jo fangsten ennå bedre:)

Gleder meg til å sy - men ennå ligger ideén på tegnebordet.
 I tillegg ble denne boken med hjem, og 2 rundpinner i god gammel plastkvalitet og mange nye heklepinner.
 

En helt vanlig lykkelig tirsdag!

Hilsen Ulla-Bella


Gjenbruks-veske

Denne vesken har jeg laget av materialer jeg hadde i huset. Som mange andre bloggere velger jeg  nå å bruke det jeg allerede har - så langt det lar seg gjøre.

 
Foret er fra en gammel tunika, og øverst har jeg pyntet med en gammel hjerteblonde.

Et stort stykke ble tovet for hånd, og deretter klippet til.  Knappene er fra samlingen.

Veskereimen er et gammelt belte hvor selve selve spennen ble klippet vekk.
 

Koselam & Lammekos

 Et lite koselam har sett dagens lys. La oss kalle henne Bella!

Bella synes det er hyggelig med det grønne garnet, for det minner litt om saftig gress.

Frodo tar jente/gutt-testen på Bella og konstanterer at hun får bli hos oss.

Øre-sjekken. Rensligheten står i høysetet:)

Nese-sjekken. Snørrunger godkjennes ikke!

Obs! Hva har skjedd med nesa nå da!

Da er det tilbake til nøstene...... Bella ble satt opp i høyden. Nesten neseløs.

Oppskriften på Koselammet Bella finner du som pdf-fil til høyre i bloggen:)

Kamerapose


Kameraet trengte en beskyttelsespose til å bruke på småturene. Til lengre reiser o.l. brukes kameravesken, men ellers blir den litt vel stor å drasse med seg. Jeg trenger ikke å medbringe ekstra linser heller, siden kameraet har dette innebygget.
Til prosjektet falt valget på en ulljakke som hadde krympet i vask. Som alt annet som blir lagt på gulvet måtte denne også prøveligges. Frodo var ikke fornøyd når saksen gikk løs på jakken, og beskyttet den så godt han kunne:)
 
  
Øverst ble det festet små ringer slik at posen henger fast i kamera-reimen mens jeg fotograferer.
Posen ble foret med bomullstoff for at den ikke skal strekke seg under bruk.


Frøken Solslikk - fotokonkurranse

Frøken Aprikos

Min favoritt i hagen er Frøken Aprikos. Hun har florlette blader som svaier i vinden, og fargen er den vakreste av dem alle. Med beundring følger jeg planten fra knoppstadiet til bladene faller, og de flotte frøkapslene står igjen. Denne planten gleder gjennom hele sesongen.

Frøken Solslikk 2011 er en konkurranse som akkurat nå arrangeres på den flotte bloggen Moseplassen. Trykk på bildet under, så kommer du direkte til siden hvor konkurransen foregår.


Tid for kvirrevitt

Snart er våren her, og tiden for eggklekking. Kvittrelyder fra små fugleunger er vekkeklokken i denne perioden, og det er et like sikkert tegn som at sola går høyere på himmelen. Mens jeg fremdeles lengter mot våren pusler jeg med små prosjekter som gjør meg glad. Disse fugleredene er heklet med forskjellige tråder (5-6 stk.)

Snart klekker de små eggene, og ut kommer små hårløse, pipende, sultne små krabater.



Sommerdrøm


Nå hekler jeg gardiner til bobilen, og drømmer meg bort i hver maske. Håpet er å få heklet gardinkapper til alle vinduene før sesongstart i april. Mønsteret minner om bølger, og fargene kommer til å gi et sommerlig og lett inntrykk i vinduene. 



I mai setter vi turen mot Uldfestival i Saltum.Området rundt har mange campingplasser, så det blir lett å finne en fin overnattingsplass.Når jeg ser på bilder av tidligere festivaler er det ikke tvil om at dette er nordens største høydepunkt for strikkeglade:)




Shabby-terapi


Tenk at det skal være så vanskelig å sy slurvete! Et ekte shabby-hus skal være grovt/ujevnt/impulsivt. Da jeg gikk på skolen lærte vi i håndarbeidstimene at man skulle gjøre seg flid med arbeidet, og lage jevne sting.
Så gjennom arbeidet med å lage dette shabby-huset har jeg virkelig fått prøvd meg!




Materialene er fra lageret, og ble valgt etter hvert som ideéne kom. Taket er en stoffprøve fra møbelbutikken, bånd med farge er fra bestemors syskrin.











Det å ikke falde inn sidene på stoffbitene er litt av vitsen:)















Så nå er det ferdig, akkurat like skjevt og ujevnt som et shabby-hus skal være.
Og jeg har lært at det faktisk er gøy å sy på denne måten:)












Tar du utfordringen? Sy med håndsøm - og ujevne sting:)
Ha en fin ukestart hilsen Ulla-Bella

Kulturarven

Min nyeste bok er denne historiske strikkeboken av Annemor Sundbø. Hun har tatt vare på, og videreformidlet en stor kulturarv i form av en diger fillehaug med gamle strikkeplagg. Plagg som er levert inn som strikkeavfall for resirkulering i hennes sjoddifabrikk. Boka har mange fine modeller, men hun inspirerer også leseren til å lage egne mønstre.
Samlaget: Norske vottar og vantar - Annemor Sundbø
 Jeg har funnet en favoritt, og den skal prøves. Mønsteret heter: Kjerringvott - "den står for kvinnekraft som minner om kvinnekamp, hippietid, skjebnesgudinner, huldredans, trollkjerringar" -skriver hun.
Mitt plantefargede garn skal brukes, og suppleres med garn fra Hifa. Dagens tips: Kjøp fargeprøver på de garntypene du liker godt, da er det lettere å velge farge når man bestiller over internett.

Ønsker dere en riktig god helg!
Hilsen Ulla-Bella

Lekre gamle luer


Nå er den første retrolua ferdig. Det var mange rare luer blant oppskriftene, og denne er vel den mest siviliserte av dem alle. Her følger oppskriften hvis noen vil prøve seg:

Heklet topplue:

Legg opp 60 lm med heklenål nr. 7 og hekle den sammen til en ring.
Hekle 1 lm, som danner den første fm, og hekle så 1 fm. i hver lm. omgangen rundt, og avslutt med 1 kjedemaske i toppen av den første lm.
Hekle 2 lm. som danner den første st. og hekle så 2 staver i første fm. Hekle deretter 3 st. i hver tredje fm. hele omg. rundt og slutt med 1 kjedemaske i toppen av de 2 første lm.
Begynn hver omgang med 2 lm. og 2 st., deretter 3st. i hullet mellom hver stavgruppe og avslutt omg. med 1 kjedemaske i toppen av de 2 første lm.
I 10. omgang feller man ved å hoppe over hver femte st. gruppe, det vil si at man bare hekler 1 kjedemaske ned i hullet man skal hoppe over. På denne måten blir det felt 4 ganger. Hekle 2 omganger uten å felle. Fell så igjen i neste omg., nå hopp over hvert 4. hull. Fortsett å felle i hver 3. omg. med 1 st. gruppe mindre mellom hver felling til det er 4 st. grupper igjen. Klipp av garnet, trekk tråden gjennom og rynk toppen sammen. Lag en dusk og fest i toppen.


Lekkert og lekkert, det var visst mote med høye hatter på denne tiden:)

Ønsker dere en fortsatt god uke.
Hilsen Ulla-Bella