Mange fristelser

Fristelsen blir stor når andre bloggere legger ut lue-oppskrifter. Denne lua gikk fort å strikke, og mønsteret er oversiktelig og greit. Den har det flotte navnet: Thermis-lue, og oppskriften finner du hos G-Anette's Kreativiteter.

 I mammas gamle utklippsbok - som er over 50 år gammel - fant jeg noen artige lueoppskrifter. Den første er allerede på pinnene, og resultatet kommer om litt:)

Tea for two

Tidligere har jeg laget både lavendelposer og badeposer med urter, men nå kom ideén om at slike også kan brukes til te. Irritasjonen over dårlige varianter av teholdere i stål satte fart på det hele. Så nå kan teen nytes uten inntak av grums.

Vinteren har fremdeles ståltak her på våre breddegrader, og selv om våren frister der fremme er det godt å sitte inne og nyte den varme teen og strikke litt til:)

Hagens Rhododendron i vintersøvn

Sov du vesle spire ung,
ennå er det vinter,
ennå sover bjørk og lyng,
roser, hyasinter
Ennå er det langt til vår,
langt til rogn i blomstring står
sov du vesle spire,
ennå er det vinter.
Tekst: zacharias Topelius
 
Ønsker dere alle en god helg
Hilsen Ulla-Bella

Måtte bare



Jeg måtte bare lage noen maskemarkører. Nå har jeg i lengre tid sett alle de fine som har dukket opp rundt på bloggene, og ivret etter å lage egne. Med hobbyesken full av perler er det ikke mye mer som trengs for å lage disse. Noen enkle ringer og en perlestav er det hele. Måtte le litt da jeg satte igang, for matfar fant endelig ut hvor det var blitt av hans beste knipetang og avbiter:)) Da gjorde jeg han oppmerksom på det nye fine handydame-settet som Randi skrev om i bloggen sin, og lovet på tro og ære at hans verktøy ikke lenger skulle havne blant mine hobbyting dersom jeg fikk eget . Og den fine drillen er en fin start.


Vårlengsel




Mens jeg lengter etter våren prøver jeg å få inn ting i huset som minner om varmen og alle de klare fargene vi har i vente. Oppskriften er enkel, og det går fort å lage mange:)

Ulla-Bella's eggholder

  • Legg opp 4 luftmasker (lm)
  • Sett sammen til en ring
  • Hekle 3 lm, og deretter 11 staver (st) om ringen
  • Deretter hekles foten slik: I bakre maskeledd hekles 3 lm, deretter hekles det i hver st rundt - først en st, to i neste st osv.
  • Klipp tråden og fest
  • I fremre maskeledd (der det ble heklet i bakre maskeledd) skal det nå hekles 3 lm, først en st, to i neste st osv. 
  • Neste rad lik
  • Så avsluttes det med en picot-kant øverst og krabbekant nederst

Picot: 3 lm, en fastmaske i den første lm, hopp over en st, fm i neste st. Osv.
Krabbekant: Hekle fm baklengs
Brukte dobbel tråd og krok nr.3

 Lykke til!
Hilsen Ulla-Bella

Nye bekjentskaper

Endelig har jeg fått Drops Delight i hus. Garnstudio.com har mange flotte oppskrifter i dette garnet.
Denne heklede boleroen står på ønskelisten, og fargeskiftet i garnet blir spennende å se.


God helg!
Hilsen Ulla-Bella

Gode minner

Gode barndomsminner er verd å ta vare på. Jeg kan ennå huske følelsen av stolthet da mamma og jeg gikk til den lokale gullsmeden, og jeg fikk velge meg ut en charms i bursdagsgave. For hvert år ble det flere og flere anheng, og til slutt var det fullt, og jeg var for stor til at det passet lenger. Siden lå det i smykkeskrinet, inntil nå:) Med avbiter- og nebbetang ble det demontert.

 Et nytt armbånd ble heklet, og charmsene ble hengt på. Nå har det igjen kommet frem fra gjemmene, og jeg føler meg litt stolt - følelsen må sitte i charmsene velger jeg å tro:)


Her fant jeg inspirasjon til mitt armbånd.
Den fineste knappen ble brukt:)

Strikket mansjett til VM

TV2 og God Morgen Norge har utfordret landets strikkere til å være med å lage en mansjett som skal være rundt bukettene til de beste utøverne i hver øvelse under VM. Det trengs 123 mansjetter, og blomsterdekoratøren Jill Lepsøe er den som skal lage bukettene. De øverste to bildene viser hvordan hun skal lage dem. Når VM er over kan de som vil ta den på hodet og bruke den som lue. Skulle gå bra det! Mitt bidrag er sendt:) Hvis du vil lese mer så finner du all informasjon her.
 
Skal du strikke til VM?
Hilsen Ulla-Bella

Kosevest


Den nye kosevesten er strikket etter Dropsmønster nr. 28-115. Jeg brukte garnet: Loopy fra Rosários4.
Det likner på både Puddel og andre bouclegarn. Vesten skulle ha splitter i sidene, men disse valgte jeg å  sy sammen. Likeså har jeg strikket med 5 masker i knappestolpen i stedet for 8 slik oppskriften sa. Da ble skuldrene smalere, og det var det som var målet. Dette ble en skikkelig god og varm vintervest.


Jeg ønsker dere alle en god helg.
Hilsen Ulla-Bella

Blandet er best

Ved å blande flere farger ull sammen får man mange nye varianter av farger. Det blir også mer spennende med de forskjellige sjatteringene som oppstår. Slik blir jeg mer fornøyd med resultatet av det jeg filter.
 
Garn av ullkvalitet plukkes fra hverandre, og kardes til fine nye ullfarger.

Og slik kan man holde på helt til alle fargene man ønsker og oppnå er på plass.
Dette året skal jeg arbeide med flere store ullprosjekter, og da går det med mange kilo ull. Så dette er bare starten.

Ønsker dere også en ull-rik uke:)
Hilsen Ulla-Bella


Heklet mobiletui

Noen ganger må man lage ting til seg selv også. Mobilen trengte et nytt etui, og siden jeg for tiden strikker med boucle-garn passet det jo fint med en sau. Den er laget etter innfallsmetoden, og har ingen oppskrift.
Av boucle-garnet strikker jeg en vest som stod på trykk i Allers nr. 14 i fjor. Det blir en skikkelig kose-vest, og jeg gleder meg allerede til å bruke den.

Ønsker dere alle en fin uke-start. 
Hilsen Ulla-Bella

Fra knappesamlingen

Et smykke kan lages med enkle midler. Lærsnor, en smykkelås, ståltråd og en velfyllt knappesamling.

Lek med farger og skap noe eget. Når man går lei er det bare å plukke det fra hverandre og bruke knappene til noe annet.

Jeg håper dere alle får en fin og kreativ helg.
Hilsen Ulla-Bella 

Nålefiltet småfugler


Nå er tiden kommet for å ta frem filtenåla igjen. Når det går for lang tid mellom hver gang får jeg på en måte litt abstinens. Jeg trenger å ha ull mellom fingrene, og kjenne lukta av sau! Det er ikke tvil om at jeg må ha vært en budeie eller en sau for det jeg vet:) Dette året skal jeg vie mye av min tid til bruken av ull, og håndteinen som ble kjøpt i november skal prøves snart. Snart kommer våren og ny saueull i hus, og da skal jeg kose meg med vasking av ulla og karding. Sveive-karden er god å ha da. 

Bloggen har fått en liten oppfriskning i dag, og det passer jo på begynnelsen av ett nytt år:)

Lueoppskrift og premier

Jeg har heklet en lue på tampen av det gamle året, og oppskriften fant jeg på bloggen til R's. Den var gøy å lage, og for og sette en egen personlig vri på den laget jeg en liten "dusk" av luftmaskebuer i toppen.

I desember var jeg så heldig og vinne premier på bloggen til Birgitta: Utsikt från vävstugan. Premien kom i posten rett før selveste julaften, og se så fin brikke og pynt jeg fikk!

 Likeså vant jeg premie hos Citronmoster, og jeg ble den heldige eier av hennes "stjernedryss".