Favorittskjerf


Noen skjerf får man aldri  nok av, og dette er en av dem. De blir like fine i tynt bomullsgarn som i tykkere ullgarn. På bildet er det brukt to forskjellige garn: Milk & Honey fra Viking, og Tilda fra Svarta Fåret. Det som er så godt med disse skjerfene er radene med kast&slipp som gjør skjerfet luftig og lett. Det blir nesten som et helseteppe. Selv synes jeg de blir finest med dusk i endene og midt forran, men det er jo en smaksak.

Her kommer oppskriften:

Legg opp 3 masker.
Strikk rettstrikk hele tiden, og legg ut en maske innenfor 1. kantmaske på hver rettpinne. (Siden man ikke ser forskjell på rett og vrang ved rettstrikk pleier jeg å sette inn en liten markør).
Når det er strikket 5 riller kommer en pinne med kastemasker slik:
Strikk første maske, to kast på pinnen, strikk neste maske, to kast osv. På denne pinnen legges det ikke ut en maske først.
På neste pinne slippes kastene.
Fortsett med riller , 5 stk. og kastepinne til det ene nøstet er nesten slutt. (Spar litt til dusker).
Nå begynner man å ta inn slik:
Strikk førte maske, to masker sammen, så rettstrikk ut pinnen. Fortsett og strikk to rett sammen på rettpinnene, og lag kastepinner etter 5 riller. Når det er 3 masker igjen er skjerfet ferdig.
Resten av garnet blir dusker, to eller tre etter eget ønsker.
Lykke til!

Restegarn-pulsvanter

Restegarn etter lue i Silenzio ble brukt til å hekle pulsvanter. Ingen oppskrift trengs for å lage disse. Kun fastmasker etter ønsket størrelse, og luftmaskebuer på toppen. Fort går det også siden garnet er tykt og heklepinnen likeså.

Garn-Bølla på Oslo-tur


Med den heklede steinen og håndarbeid i sekken dro Ulla-Bella på tur til hovedstaden. Steinen ble etter alle kunstens regler lagt mellom føttene til løven utenfor regjeringsbygningen. Det må sies at det måtte en velvokst nevø til for å rekke opp! Løven ble med ett så søt. Den hadde fått sin første leke.
Deretter gikk turen til slottet. Offentlig hekling med bena dinglende over rekkverket. Man må jo kose seg en grå og regnfull sommerdag som denne.











Da turen igjen gikk nedover Karl Johan etter vel to timer var det spennende å se om steinen befant seg der ennå. Jammen var den der, men noen hadde sjekket hva det var og lagt den ned på bakken.



Nå er den fri, og lever sitt eget liv. Hvor den er, eller hvor ferden går vet ingen.












Første pyntestein


Da var første stein pyntet og klar for den store reisen. Godt Ulla-Bella tar vare på gamle oppskriftsbøker som ligger og støver ned. Hekling har aldri vært min greie:) Men dette var skikkelig gøy. Barnslig, fargeglad og morro hekling. Brukte begynnelsen på en hekleduk-oppskrift fra heftet, så da gikk det greit. Lagde først en stor sirkel, deretter begynte jeg på  nytt og laget en mindre sirkel. Disse ble sydd sammen (se den grønne tråden) rundt steinen. 

Klar for gerilja - strikking



Street Art, som jeg skrev om i et tidligere innlegg her har opptatt mitt hode i det siste. Jeg er på ingen måte ferdig med den saken ennå. Har på følelsen at dette bare er begynnelsen. Tanken gjør meg glad, og i dag har jeg vært på stranda og samlet noen fine steiner som skal bli små kunstverk.



Noe slik som disse to steinene jeg fant på google. Nå får jeg endelig avkastning på heklegarnet og alle oppskriftene på heklede brikker o.l.
Det er artig å legge igjen et lite "visittkort" her og der i det offentlige rom. Kan hende jeg "mister" en stein i morgen når jeg skal besøke hovedstaden.





Det var først og fremst runde steiner som var på ønskelisten i dag, men hvem kan motstå slike søte hjertesteiner. De måtte bli med hjem de også. Kanskje de blir hekle-dekortert med rødt garn.




Lue i Silenzio




Enkelte garn er lett å forelske seg i. Slik er det med Silenzio fra Schachenmayr. Det er fargerikt, mykt og finnes i mange fargekombinasjoner, som du kan se her.

Det er et supert garn å lage luer av, for det klør ikke. Denne luen var skikkelig artig å strikke. Etter vrangborden strikkes resten på vrangsiden.

Striper i mørk koksgrå i vrangborden. I luedelen er det strikket inn striper i burgunder - samme fargen som picotkanten.
Avslutningen bak med hullkant til snoren er nokså uvanlig den også. Denne luen kommer jeg garantert til å strikke flere av.
For de som vil se oppskriften er den i hefte nr. 917 til Viking Garn.

Portvaktsjalet ferdig


Det såkalte franske portvaktsjalet - som jeg skrev om her er endelig ferdig. Når arbeidene er såpass store må du bli værende hjemme, og får ikke være med på ferieturer og utflukter til stranda o.l. Derfor tar det lenger tid med dem. Men jeg ble fornøyd med sjalet, og har derfor ikke helt bestemt meg om jeg skal selge det eller beholde det selv. 



Sjalet er strikket i Regia Hand-dye-Effect strømpegarn, som er et godt garn å strikke med. Dessuten finnes det i så fine farger - bare se!

Hund etter ull



Frodo er en ekte ulljeger. Han dilter etter Ulla-Bella dagen lang, og er rask på pletten når det er ullgarn og snuse på.

Han elsker å bruke garnnøstene som hvilepute. Når det er ullgarn det er snakk om vel og merke. Bomullsgarn er for pyser.

Frodo går inn i transe, og blir salig i blikket. Han beskytter gjerne sitt bytte mot fienden.
Ulla-Bella kan gjøre hva som helst med han når han er i ull-modus. Frodo er like salig, og rolig. Men en ting har vi blitt enige om, og det er at garnet fra angora kaninene er bare mors. For hvis Frodo får tak i de nøstene blir de regelrett spist opp. Sånn er det å være en dachs hund.

Maler til nålefiltingen


Det er enkelt å lage sine maler til nålefiltingen selv. Man trenger:

Pakkebånd             Stiftemaskin          Motiver/Ideer

Deretter er det bare å bøye båndene i ønsket fasong og stifte dem. Her på bildet blir det laget en mal til sommerfugl. Den blir da delt i tre deler, som siden toves sammen med filtenålen. For de av dere som ennå ikke har prøvd å nålefilte vil jeg absolutt anbefale dere å prøve. Det er kjempegøy og det er ingen grenser for hva man kan lage med nåla. På bildet er det også ett lite kronblad som er malen for den orange blomsten. Først lages 10 kronblader. Fem av dem settes sammen over en liten ulldott, deretter filtes de fem siste ovenpå. I midten blir det dekorert med ull i en annen farge. 
Malene oppbevares i poser med lukking gjerne med et bilde av hva de kan brukes til.
Lykke til med din egen nålefilting:) 



Fretex-funn


 
Det ble jammen litt hobby-kos fra siste Fretex turen også. Gamle Husflidsblader fra tiden før jeg selv ble medlem. I dem finner jeg ofte artikler om gamle teknikker og oppskrifter. Alltid spennende. Så ble det litt ullgarn som jeg sikkert får brukt for når det skal sys litt pynt på tøfler og votter som er tovet. Dessuten fant jeg noen nøster av ett garn som har gått ut av produksjon for flere ti-år siden, men som fint kan brukes i kombinasjon med andre garn i f.eks. pulsvanter. Alt i alt så er jeg storfornøyd med fangsten.



Ulla-Bella strikker offentlig



I flere år har jeg strikket offentlig, men det har aldri vært dokumentert. Så, her er første bevis: Jeg strikket på Liseberg! Kunne ikke se noen andre med pinnene ute, så kanskje var jeg den eneste. Men koselig var det med en liten pause etter all tråkkingen.

Egen vri igjen




Så skjedde det igjen! Jeg var bevisstløs i gjerningsøyeblikket, og klarte og strikke på vrangsiden etter vrangborden. Det blir ingen pen kant nederst, og derfor måtte jeg finne på noe for å skjule "feilen". Det ble en liten picot-kant som avslutning. Synes det passet fint på denne luen, så i grunnen var det helt greit at jeg gjorde en liten glipp. Men, dette hender ofte i min strikkeverden. Jeg legger til litt her, tar bort noe der, og lager en egen vri på ting. Det er kanskje blitt en ubevisst besettelse som jeg gjerne vil beholde - fordi det gjør at mine produkter får en egen vri, og jeg liker det.



Platelopi fra Island




Stor var gleden da jeg mottok gaven fra min islandske veninne. Platelopi som jeg så lenge har ønsket å prøve. Jeg kjøpte boken "Gøy å strikke med tykke pinner" for lenge siden, men har ennå ikke fått prøvd noen av oppskriftene.


Denne genseren er en av de som jeg har hatt lyst til å strikke. Jeg liker så godt at det er forskjellig strukturmønster. Men så har jeg liggende et gammelt mønster på hettelopi som jeg har tatt vare på i mange år. Det er også brukt platelopi i dette mønsteret, så kanskje dette blir valget. Jeg må "tygge" på det ett par dager før jeg begynner.



Myk pastell-gave





 Det er så gøy å få myke garnpakker til fødselsdagen. Dette garnet heter Alpaca Silk og har i løpet av sin levetid blitt en av mine favoritter. Det er et garn som alltid gir gode resultater, fordi det er lett å strikke jevnt med det, og det blir så  mykt og godt. Jeg fikk også en ny strikkebok, og i den er det mange fine oppskrifter som må prøves. Jeg tror valget fallt på denne fine alpakkalua i blondestrikk. Tror den blir flott i det lysrosa garnet.











Cedar Leaf Shawlette


 Dette skjerfet er strikket i Regia sokkegarn. Egentlig skulle det ha vært brukt et tykkere garn, men jeg ville prøve en egen vri. Cedar Leaf Shawlette er navnet på skjerfet, og oppskriften er kjøpt hos Ravelry.






Ravelry er mitt favorittsted for nedlastning av oppskrifter på nettet. Man registrerer seg, og kan da også nyte godt av alle gratisoppskriftene de tilbyr. Dette skjerfet er en oppskrift som kan lastes ned på pdf-fil mot betaling. Men det er ikke dyrt, og det er faktisk ikke vanskelig å følge engelske oppskrifter.






Miljø-prosjekt






Plastpose-prosjektet kom som en følge av avispapir-strikkingen. Det var faktisk litt lettere å strikke med plast enn snurret papir, men materialet ble allikevel feil for meg. Jeg sverger til sauen, og alpakkaen.
De gir meg en naturlig og god følelse.

Da jeg først holdt på med plastikken tok jeg en liten tur innom you tube og tittet. Der fant jeg mange som arbeidet med plast. De smeltet posene sammen, og lagde fine vesker av det. Gjenbruk og ansvar for miljøet bør vi jo alle tenke på iblant.




Slik ble resultatet. En poseholder laget av ca. 20 poser. Hvis en pose bruker 400 år på å forsvinne i naturen var det jo godt at jeg fikk resirkulert noen :)

Tykke pinner og fargeglade garn



Fant dette garnet fra Schachenmayr - Batiko Sun - heter det, og er et fargeglad trådgarn. Passer bra til høstens trender, for nå skal det være mye farger og løst strikket. Brukte ett nøste pr. skjerf, og oppskriften står bak på magebeltet til garnet. Jeg synes roten jeg fant i går er så fantastisk fin. Kunne aldri ha funnet noe slikt i en butikk. Spørsmålet blir hvem som skal stå og holde den mens jeg står og selger. Jeg kunne trenge noen forslag til fot.

Strandfunn og late dager



Rart med oss strikkegale - selv på stranden har vi med oss vårt lille håndarbeid. Ser at det er flere med meg som strikker kjøkkenkluter - eller kopptuer - nå i ferien. I dag fant jeg en fin rot på stranden. Den var blankpolert av å ha ligget ute i naturen lenge. Tenkte den kunne brukes til mitt salgsbord på messer, til å henge bl.a. skjerfene på.

Street art - Gate kunst


Det har oppstått en ny form for grafitti de seneste årene. I USA ble det dannet en egen gruppe av strikkeglade damer - knit grafitti crew - i 2005. De kaller seg Knitta please og de dekorerte både statuer, parkometere, sykkelstativer og bilantenner med sine strikkede og heklede kunstverk. På deres egen side:
http://www.magdasayeg.com/knitta_please_gallery.html kan man se at de også har reist utenfor sine egne landegrenser.

De har også inspirert andre til å ta pinnene fatt og gate-dekorere selv også.
Må si jeg får lyst til å snike meg ut i nattemørket selv også, for litt av vitsen med det hele er visst at ingen skal se hvem som utfører "grafittien". Hvem vet, kanskje blir dette en trend også i Norge.

Dekor i sommervarmen


Til sommerfesten tenkte jeg og prøve min nye islanterne-form. Siden hagen blomstrer på sitt beste akkurat nå bør jeg også lage noen ekstra for senere bruk.
                                         




Først putter man i blomstene, så fyller man på med vann og setter den i fryseren i 12 timer. Enkelt og dekorativt.





 Gleder meg til å sette lys i den når kvelden kommer. Islanterne-formene selges i flere størrelser, og kan også brukes til å ha isbiter i, som vinkjøler, og sikkert andre lure ting også.