Spennende mønster

I dag deler jeg oppskrift på et mønster som er unikt fordi det strikkes på 2 pinnestørrelser samtidig. Jeg kan ikke røpe hva jeg lager riktig ennå, men dette mønsteret må jo kunne brukes til mye forskjellig.
Her er fremgangsmåten:

Legg opp et ønsket antall masker og legg til 2 masker som er kantmaskene.
Start med den tynneste pinnen (f.eks. 3) og strikk 4 pinner rettstrikk = 2 riller

På neste pinne strikkes slik med tykkere pinne (f.eks. 4):
Strikk en kantmaske, og strikk deretter de neste maskene doble, dvs. strikk først vanlig maske, men ikke ta masken av pinnen, og strikk nå i bakre del av masken. Fortsett slik til en maske gjenstår - dette er kantmasken.
Strikk vrangt tilbake, og fortsett i glattstrikk til det er strikket 6 pinner over de doble maskene. Nå skal det igjen minskes masker.

Bytt til tynnere pinne.
Strikk først en kantmaske, deretter 2 sm pinnen ut (men den siste er jo kantmaske, og skal strikkes for seg).

Nå er vi tilbake der vi startet. Og strikker nå 4 riller med den tynne pinnen.

Jeg vil senere prøve å variere dette mønsteret ved å øke mer, og bruke ennå tykkere pinner underveis. Det er spennende å prøve nye mønster, og utforske dem videre.


Ønsker dere alle en fortsatt God Påske!

Påskekluter


Mønsteret i disse klutene minner litt om små harepus-ører ved første øyekast. Jeg kunne også se for meg små spirer fra vårens nyplantede frø. De ble i alle fall mine påskekluter i år, og oppskriften deler jeg gjerne.


Oppskrift påskekluter:

Legg opp maskeantall etter eget ønske, men det skal være delelig med 8 + 4 masker + 1 kantmaske i hver side. Jeg har lagt opp 38 masker. Bomullsgarn og pinne nr. 3
1. pinne strikkes vrangt. det gjør også pinne 3, 5, 7, og 9 ellers strikkes det rettmasker

2. pinne: 1 kantmaske, *  strikk 4 masker, 2 masker sammen, en løs av (som om den skulle strikkes rett) og strikk deretter 1 maske, løft den løse masken over. * Fortsett fra * til * til det gjenstår 5 masker. Strikk da 4 masker og 1 kantmaske.

4. pinne: Strikk en kantmaske, *Strikk 4 masker, nå skal det strikkes en lang maske slik: Strikk inn høyre pinne 2 rader nedenfor i (området mellom 2 masker sm og 1 maske løs av osv) og strikk masken og dra opp en lang maske og sett den på høyre pinne. Strikk 2 masker, strikk en lang maske* nå skal det være 5 masker igjen på pinnen. Strikk 4 rett, og en kantmasker.

6. pinne: Strikk en kantmaske, * Strikk 2 masker sammen, en maske løs av, strikk en maske, og løft den løse masken over. Strikk 4 masker* når det er 5 masker igjen på pinnen strikkes slik: Strikk 2 masker sammen, en maske løs av, strikk en maske, og dra den løse over, deretter strikkes den siste masken som er kantmasken.

8. pinne: Strikk en kantmaske, * Sttrikk en lang maske 2 rader nedenfor slik som på 4. pinne, strikk 2 masker, strikk en lang maske, strikk 4 masker* De siste 5 maskene strikkes slik: Strikk en lang maske, strikk 2 masker, strikk en lang maske, til sist en kantmaske.
Pinnene 2 - 9 utgjør nå mønsteret, og du kan strikke til du oppnår ønsket størrelse på kluten.

Kanter rundt kluten:

Hekle en rad med staver rundt kluten. I hjørnene hekles 4 staver.
På neste rad hekles det rundt staven fra forrige runde og i hjørnene hekles det rundt staven fra forrige rad, men også en vanlig stav i mellom hver for å få et fint hjørne.
Til slutt hekles en rad med picoter slik*Hekle 3 luftmasker, deretter en fm i 1. lm, hopp over en maske i arbeidet, og fest picoten med en kjedemaske i neste maske *.


Selskaps-bolero

En bolero luner godt rundt ryggen selv om den er både liten og strikket i hullmønster. Min bolero er strikket i en tråd Pure Milk fiber  og en tråd Merino ull.
Oppskriften er fra Drops Design og du finner den her.
 
Nå har jeg lyst til å strikke en annen variant av denne boleroen. Kanskje med fler masker i bredden, og lenger slik at den kan bli brukt til pakke seg litt inn i - en såkalt "wrap".

 Ønsker alle en god og kreativ uke!

Dekorere påskeegg


Påsken nærmer seg med stormskritt, og fargerike egg skal pryde våre frokostbord. Her kommer en samling med videoer som viser 15 forskjellige måter å dekorere eggene på.

Videoer om eggdekorasjon fra Marthastewart.com.

 

Ha en riktig god helg!

Drømmefanger

Under rydding i hobbybøkene fant jeg igjen frem boken om drømmefangere. De har alltid fasinert meg, men allikevel har jeg ingen selv.
I rotekassen fant jeg stoffprøver fra en møbelforretning, og de hadde perfekte farger til prosjektet.
Til å lage sirkel brukte jeg to håndtak fra en kurv, og dekoren ble plukket i knappesamlingen. Nå er det bare å håpe på gode drømmer.

"Sleep, sleep to night and make your dreams be realiced"

Sokkeoppskrifter

Jeg har kommet over sokkeskrekken min - min skrekk for å strikke dem altså! Nå synes jeg det er forståelig hvordan hælen blir til, og jeg kan skille de forskjellige typene fra hverandre.

Denne lørdagen vil jeg dele et knippe sokkeoppskrifter med dere. Her skulle det være noe for enhver smak:

Sokkeoppskrifter fra Straw.com.

Så nå er det bare å ta en titt i garnlageret, og se om der finnes noe sokkegarn.

Påskefin

Nå har jeg strikket med påskegarnet jeg kjøpte, og det ble et trekk til pølsetermosen. Til matfars store fortvilelse! Han kan ikke forstå hvorfor damer alltid må strikke trekk til alt hellom himmel og jord!
Hvordan forsvare dette? Er det nyttig - holder det pølsene varme lenger? Og hva med trekk til Zaloflasken - er det nødvendig? Nei, vi sliter litt med å forsvare oss når det gjelder disse trekkene altså!
Men, fine er de!
Trekket ble strikket på liten rundpinne, med vrangbord oppe og nede. De små mønsterbordene tegnet jeg på rutearket før jeg startet.
Påskeharen er fra en gammel barnegenseroppskrift - den ble tegnet litt om på papiret. Nå er jeg klar for å nyte vårsolen i påska, med medbrakte pølser på termos.



Hekle til hobbyrommet

Hei. Som du ser så har jeg hatt litt vårrengjøring på bloggen. Det er koselig å bruke litt friske farger nå på denne årstiden synes jeg.

Med det samme vil jeg dele oppskrifter eller hekle/strikke-tips med dere hver lørdag. Hvis du ønsker å få påminnelse om dette, så kan du bl.a. følge bloggen på facebook.

DENNE FØRSTE LØRDAGEN I MARS KAN JEG FRISTE  MED EN PRAKTISK OG ENKEL HEKLEOPPSKRIFT TIL HOBBYROMMET!

http://www.kaspaikka.fi/virkkaus/store-potti/index.html

Selv om en oppskrift er på finsk er det en enkel sak med google oversetter.